Tuesday, July 13, 2010

Blog berhabuk...

So many things that I would like to write, so many things happen during the first month being home.

1. Main futsal dengan Pak Arab, dengar katanya Somalia. Tapi tengok macam Pak Arab je. Tak sangka pulak tadi ade brader ni ajak main futsal datang main lawan Pak Arab. Teringat main kat US kena bantai 6-1 dengan Pak Pakistan lepas bantai brader US 6-1 a week before. Karma mungkin.

2. Final world cup semalam telah abis dengan kemengan sepanyol ke atas Belanda. Kemeriahan sepanjang Piala Dunia kini kian hilang, di facebook mahupun di De' Mall. Semalam suasana amatlah meriah mengatasi kemeriahan final Piala Juara-Juara. Malangnya tiada kamera untuk rekod sambutan gol oleh penyokong sepanyol semalam. Amatlah awesome.

3. Happy Birthday to my Abah. I really don't sure whether you read this or not. But if you did, I just want to let you know that you are the greatest father in the world that had raise me with all "Suara Hati". I hope abah will stay healthy and strong. May Allah bless you and all of our family and may Allah makes our family a happy family. Eventhough there are some merajuk or anything that bad, that what makes us stay happy Abah.
4. Training leadership ESQ yang digembar gemburkan haram sudahpun habis ku ikuti. Komen tentang halal haramnya: mungkin ade sebahagian modul itu perlu diperbaiki. Ku tidak menyatakan ianya haram, tetapi apabila timbul isu ini dan aku juga kadang2 terpikir tentang kebolehan certain part itu. Tetapi basically ESQ agak best dan keberkesanannye terbukti apabila ku melihat ramai peserta menangis dan insaf. Amatlah disyorkan kepada sesiapa yang mahu pergi training ini.

5. Trip ke tioman amatlah awesome. Pesertanye adalah aku, efan langay, nana, ika dan nadiah. Trip yang awesome dengan pembelanjaan yg berbaloi. Mungkin lepas ini boleh jadi acara tahunan ke. Scuba diving juga masih belom dicuba. Akan diusahakan dari semasa ke semasa. Mungkin akan create satu post utk menceritakan trip ini kerana amatlah panjang mungkin.


6. Birthday disambut di atas katil. Rancang punyelah baik mungkin nak smbut birthday tepi pantai tioman or something. But akhirnye semua tido sebab penat. Haha. Btw, thank to all those yg wish even di facebook, message and other media. And also to those yang wish depan2 walaupon pada sarapan esok paginya.:P

random:
Currently listening to Yuna: Deeper conversation yg dijumpai diblog kawan sorang ni. Lagu ini pernah menjadi kesukaan seseorang.
Memang tajuk itu literally menggambarkan blog ini yg berhabuk, sudah tebal mungkin.
Dengan 2 3 post di peringkat draft tidak dihabiskan, memang amatlah terabai.
Mungkin kerana balik ke Malaysia yg membuatkan ketiadaan mood untuk update blog. Akan cuba dihabiskan atau biarlah ia berkubur disitu.

3 comments:

ayesyaazreena said...

waa..
paan..! happy belated-lated bdayy!
haha.siyesly xtaw bile..coz before this internet mcm ayam sikit.
huhu. :P

riziaq said...

pegi tioman tak ajak pon. huh

FaRHaN SyAHiR said...

ceca: 1 july...hehe...xpe2..
iji: bukan tamau ajak tpi kete sume xde iji...n pakwe nana pon ade skali...next time....