Thursday, June 9, 2011

Attention to Blogger and Twitter User; Ini tanggungjawab bersama!

Kalau dulu sorang buang anak, semua nak buang anak..

Bile sorang post cakap dah tak ada dara, sorang lagi post cium mulut dengan BF. 

Oh wait, best sangat ke wey bagitau orang. Mungkin nak kejar populariti kat twitter kot, Dapat jadi top trend kat twitter sapa tak nak. Satu Malaysia kenal. Aku tak rasa benda ni akan stop dekat sini jek. Ke memang kat Malaysia ade 2 orang je sex freak? Mestilah tidak kan. 2 orang sex freak yang telah berani mendedahkan diorang punya aktiviti ni macam seruan untuk other sex freak untuk berani tampil kehadapan kot. Beware blogger and twitter user, ni time untuk tingkatkan traffic korang! LOL

Cinta kepada dunia tak bawa ke syurga! Carilah redha Illahi...
Tapikan, bukan diorang saja yang salah. Blogger dan twitter user  kat luar sana pon salah jugak. Memang mungkin korang tak pengaruhi sex freak  (Cik Adinda Evans or Puteri Shasha) ni untuk tayang-tayang, tunjuk-tunjuk or bangga-bangga kan, tapi tak rase ke nanti benda ni akan melarat sebab populariti dan coverage yg korang bagi kat diorang ni.

Sapa tak nak popular kan, ye dok?
*alamak aku pon da buat coveraga pasal diorg*

Tapi ingatlah blogger and twitter user, traffic korang yang banyak tu tak akan setanding dengan kesan dari coverage korang tu. Lagipun banyak lagi benda boleh tulis kan. Aku okay if some of the blogger komen pasal these sex freaks dari sudut Islamiah dan memberi nasihat. Tapi for those yang hanya komen dan ulas berita tu, nasihat aku, carilah berita lain lagi elok kot.

Kalau korang tak percaya dengan kesan coverage korang sebagai media tak rasmi mahupun media rasmi Malaysia, meh aku cerita satu benda. Aku sekarang blajar kat US, dan ade sekali tu aku pergi ke bengkel kereta seorang pakcik ni. Borak punya borak, die tanya aku pemimpin yang buat kes sodomi tu memerintah lagi ke? Aku punyalah segan, diorang kenal Malaysia sebab ade pemimpin yang ada kes sodomi. Sedap orang kat Malaysia dok berdebat siap bersumpah seranah, orang kt US hanya tahu yang pemimpin Malaysia ada kes. Kat mana lagi diorang boleh tahu benda ni selain internet. Sebab realitinya surat khabar kat sini macam localized dan tak worldwide pon.

So korang paham la kan peranan korang dalam hal ini? Memang nanti korang cakap posting korang dalam BM orang US tak paham, tapi orang Indonesia, Singapore? Or at least orang Aussie yang reti cakap Melayu tuh?

Oke da mengarut habis da!

Anyway, just a little reminder, for those blogger and twitter users out there,just mind your own business and leave those sex-freak alone. I'm not saying this to defend them, but leaving them alone will at least prevent other sex-freak from expose their picture or whatsoever in the future..

Or maybe someone already think to post her nude picture on facebook afterward?I'm not being sexist but people do care  because you are women!

Think people, think!

3 comments:

Bismillah... said...

bila orang seronok dan bangga dengan dosa..
good post.

Syahmi Yem said...

aku nyer teguran berhikmah tak ko rase?

FaRHaN SyAHiR said...

Amer: agak r. Memang masalah dunia da nie! haha

SYahmi: everyone has his/her own style. ko punye bes kot! haha